Ga naar 
Wat is de IWA-base?
Wat kan ik met de IWA-base?
Welke onderwerpen komen er aan bod?
Bestellen/info jaarabonnement
Vragen en contact
Wat is de IWA-base?
De IWA-base is een online kennisdatabank op het gebied van informatiewetenschap, archiefbeheer en archiefrecht. De IWA-base biedt u informatie uit de handboeken Informatiewetenschap, Archiefbeheer in de praktijk en Archiefrecht.

De IWA-base bevat artikelen die een deskundige redactie voor u geselecteerd heeft. U zoekt snel en gericht op zoekwoord, thema, auteur of een combinatie hiervan. Het zoekresultaat bestaat uit een overzicht van één of meer artikelen. U kunt ook op een van de handboeken klikken, dan gaat u rechtstreeks naar de inhoudsopgave van het betreffende handboek. Als u op een artikel klikt, wordt het PDF bestand met het artikel geopend en kunt u het downloaden, printen of opslaan in uw persoonlijk archief.
Wat kan ik met de IWA-base?
De IWA-base helpt u om de juiste informatie zo snel mogelijk te vinden en deze vervolgens optimaal te benutten. Uw persoonlijk navigatiesysteem waarin u bepaalt welke richting u op wilt gaan. Wij hebben de informatie dusdanig geselecteerd, gerubriceerd en bewerkt dat u snel en gericht relevante gegevens op kunt vragen én verwerken. Informatie die bovendien ook uit betrouwbare bron komt en u de zekerheid geeft niets over het hoofd te zien.

Gebruik de IWA-base om:
  • uw medewerkers/directie te informeren en te adviseren
  • inspiratie op te doen
  • efficiënter en sneller te werken (tip: gebruik de vele checklists en stappenplannen)
  • als compleet naslagwerk
  • uw kennis te verdiepen en verbreden
  • gemakkelijk op de hoogte te blijven
Kortom, redenen genoeg om de IWA-base in te zetten in uw organisatie!
Welke onderwerpen komen er aan bod in de IWA-base?
Kortgezegd bevat de IWA-base informatie over bibliotheken en archieven. U kunt ervan uitgaan dat alle onderwerpen die aan deze vakgebieden gerelateerd zijn, ook in de IWA-base voorkomen.

Wilt u weten of het onderwerp van uw keuze aan bod komt? Gebruik dan de optie “zoeken op zoekwoord” en typ het zoekwoord in. U ziet dan meteen hoeveel artikelen er over dit onderwerp in de IWA-base staan.

Wilt u zich gewoon oriënteren? Gebruik dan de optie “zoeken op handboek”. U krijgt dan de inhoudsopgave van het betreffende handboek te zien en kunt direct het gewenste artikel aanklikken.

Mocht u de gewenste informatie niet vinden, dan kunt u dat met behulp van het contactformulier aan ons doorgeven.
Bestellen/Info jaarabonnement
U kunt toegang tot de IWA-base krijgen door middel van een jaarabonnement. Voor het abonnement betaalt u slechts € 307,97 per jaar. Klik hier om u te abonneren. De factuur ontvangt u eens per jaar en bestaat uit een licentiedeel en een gebruikersdeel.

U ontvangt
  • uw persoonlijke gebruikersnaam en wachtwoord (inlogcode) waarmee u toegang krijgt tot de meest uitgebreide informatiebron op het gebied van informatiewetenschap, archiefbeheer en archiefrecht.
Vragen en contact
Heeft u vragen over de IWA-base? Kijk dan bij de FAQ’s voor een overzicht van de meest gestelde vragen over de IWA-base.

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op via het contactformulier